Lingonkakan, längst upp till vänster, Kanelbullarna nere till vänster och vaniljkammarna högst upp till höger görs på samma grunddeg:
Kanelbullar, ca 40 st
Deg
Vaniljkammar, cirka 30 stycken
Deg
Banankaka
Kanelbullar, ca 40 st
Deg
- 150 g smör
- 5 dl 3 procentig mjölk
- 50 g jäst
- 1/2 tsk salt
- 2 dl socker
- 1 msk kardemumma, malen
- ca 12 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 3 msk kanel
- 1 ägg
- pärlsocker
Vaniljkammar, cirka 30 stycken
Deg
- Samma som ovan
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 3 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- pärlsocker
Banankaka
- 100 g smör, smältes och svalnas något.
- 3 dl socker
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära
- 1 msk kanel
- 2 bananer
- 1 dl kallt kaffe.
Kommentarer
Skicka en kommentar