Vi hade bjudit in våra vänner familjen B-J på Påskbrunch på långfredagen.
Vi hade självfallet förhört oss om familjernas hälsostatus under gångna veckan. Alla var friska. Alla vuxna hade dessutom arbetat hemifrån.
De gul-lila vimplarna satt uppe i taket.
Servetterna var brutna som sjaletter.
Villeroy & Bochs osttallrikar med vinklasar stod på bordet. Med förrättsbestick i snäckmodellen.
Gula citroner fanns i ppsattskålarna. Lila och gula blommor i jardinjären.
Duken gick i gult
Jag hade varit och handlat bröd tidigare på morgonen.
Skärbrädan stod över diskhon, redo att användas.
Hela menyn påminde annars starkt om en bättre hotellfrukost med pannkakor, vita bönor, prinskorv,
bacon, olika juicer, yoghurt, smoothie, kaffe, plättar, risgrynsgröt...
Påsktårta i form av en med citronkrämspaj dekorerad med marsipan kycklingar.
melon, jordgubbar, lammfiol, gravad lax, ostar, köttpålägg, färsk frukt...
hårdkokta ägg
Jag tror att vi hade fått med det mesta.
Det såg då väldigt inbjudande ut.
Både maten och dukningen.
Äggstället! Bara det gör ju att jag vill äta ägg ofta!
Blommorna var också inköpta samma morgon!
11.00 väntades gästerna!
Dukningen var redan på plats igår kväll. Glömde jag säga att även champagne ingick som dryck? Middagen igenom??
Stolsryggarna bar tygkronor i ljuslila. Denna färgkombination tycker jag nog fungerar väldigt bra på våren helt enkelt.
Men maten fick vänta till samma morgon. Vi ville ju inte gärna göra varken gästerna eller oss själva sjuka på kuppen.
Kommentarer
Skicka en kommentar