Mardi Gras, det franska namnet på fettisdag. Även om det kanske inte är just Frankrike jag förknippar med denna dag, så var det fransoser som grundade "La Nouvelle-Orléans" 1718. Vi har tyvärr inte fixat iordning värsta carnevalen i sann New Orleansanda här, utan nöjer oss med en smakrik och färgstark gryta med smaker som, med god fantasi, kan påminna litet om staden i Louisiana.
Cajungryta med kyckling och kräftstjärtar, 4 pers
500 g skivade kycklinglårfiléer
1 gul tärnad paprika
1 röd tärnad paprika
2 msk kinesisk soya
1 st gullök, hackad
3 st vitlöksklyftor, hackade
1 msk olja
1,5 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
2 pkt passerade chilitomater
1 tsk brunt socker
1 st köttbuljongtärning
5 dl créme fraiche
3 st choritzokorvar
1 burk kräftstjärtar
Blanda kycklingbitarna med soja. Stek lökarna mjuka i olja, fräs med kryddorna och häll i tomater, socker och buljongtärning. Koka upp och tillsätt kycklingdelar och paprikatärningarna. Låt puttra i cirka 25 minuter. Skiva och stek korven i en stekpanna. Lägg ner den i grytan tillsammans med créme fraichen. Låt grytan koka upp. Lägg i kräftstjärtarna bara för uppvärmning - de blir sega om de kokas med. Servera med potatis som blandats med olja och salt och "rostats" i ugnen.
Kommentarer
Skicka en kommentar